Era web 2.0 atinge şi teatrele!

O nouă tendinţă, lansată bineînţeles în SUA, cea de către Tateuchi Center, un teatru din  Bellevue, Washington, prin care permite tinerilor vizitatori să folosească telefoanele mobile şi mai cu seamă funcţia de instant messaging în timpul reprezentaţiei. Ideea i-a venit CEO-ului Tateuchi Center, John Haynes, care a analizat tendinţele actuale şi s-a gândit că astfel va putea atrage mult mai mulţi tineri care să participe la reprezantaţiile live. Din rândul audienţei lui Haynes fac parte şi anagajaţii Microsoft, care au sediul în imediata apropiere, iar aceştia au sponsorizat centrul cu 2,2 milioane de USD până în prezent.

În anul 2014 se preconizează, că centrul va îmbrăţişa cu totul web 2.0, devenind o Mecca tehnologică. Acest centru ar include greii T-Mobile, Expedia şi Infosoft.  Membri ai publicului, de exemplu, ar putea primi  bucăţi de film polarizat, care să fie pus peste ecranele iluminate ale  telefonul mobil, permiţându-le să-şi actualizeze statusul pe  Facebook, fără a deranja pe nimeni din jur şi a transmite în timpi reali informaţii referitoare la reprezentaţii.

Acestă ştire a apărut mai întâi în New York Times şi a fost primită cu păreri pro şi contra din partea consumatorilor de arte. Personal mi se pare un pas înainte şi o politică de promovare extraoridinară, mai ales că tinerii nu sunt atraşi de arte şi mai cu seamă de teatru. Pentru mine este un bun exemplu de PR, deoarce  Tateuchi Center şi-a definit foarte bine publicul-ţintă şi ştie ce doreşte şi trebuie să urmărească. Totuşi, chiar şi în secolul 21 un lucru nu este permis în sălile de teatru , şi anume: convorbirile telefonice!

Shakespeare în noua eră tehnologică

sursa imaginii: shakespeare school

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s