România în imagini

Plimbându-mă aseară prin centrul Timişoarei am avut surpriza să văd de-a lungul străzii Alba-Iulia o expoziţie de fotografie. Expoziţia face parte din proiectul fotografului Dan DINU, “România Sălbatică” în parteneriat cu WWF (World Wide Fund of Nature) şi susţinut de Garanti Bank. Fotografiile surprind peisaje foarte frumoase din cele 28 de parcuri naţionale ale României, iar până în 2012 utilizatorii Facebook pot vota fotografia care i-a impresionat/ le-a plăcut cel mai mult. Miza? Păi dacă votaţi puteţi participa la un Workshop de fotografie. Bun, foarte frumos până aici. Iniţiatorul proiectului a scris pe site-ul personal (dandinu.net), că doreşte să realizeze materiale de o calitate foarte ridicată, ca mai apoi să poată fi utilizate de parcuri ca materiale de promovare, media etc.

 

Personal mi se pare un gest foarte frumos, iar pozele sunt foarte interesante. Dar! Urmărind strict campania din spatele acestui proiect, mi se pare un rezultat scontat cam slab.  Campania ar putea să implice mult mai multe persoane sau “forţe media”. Ar putea fi mult mai mult decât o simplă promovare a acestor parcuri. Într-adevăr, fotografiile vorbesc pentru ele, dar această ocazie ar putea fi exploatată mult mai mult decât este în acest moment. Am citi, că proiectul este în desfăşurare de aproape 2 ani. Suntem la finalul anului 2011 şi de abia acum se “răspândeşte proiectul” în mediile online.

 

M-am uitat pe lista sponsorilor şi nu pot să spun, că proiectul duce lipsă de sponsori. Dacă este să facem o paralelă cu campania celor de la Petrom, “Redescoperă România”, acesta a fost şi este foarte intens mediatizată. Ce-i drept, d-lui DINU i-a trebuit mai mult timp să realizeze aceste fotografii. Proiectul este unul foarte interesant şi cred, că i s-ar putea da o amploare mult mai mare. Dacă sunteţi interesaţi de evoluţia acestui proiect,vă sugerez să faceţi o plimbare pe strada Alba-Iulia din Timişoara sau să vizitaţi pagina de Facebook a celor de la Garanti Bank şi să susţineţi proiectul.

 

sursa imaginii: facebook – garanti bank

Lasă un comentariu