O campanie de reinventare pentru Pepsi (Partea I)

Anul trecut, în 2010, Pepsi a iniţiat o altă campanie de PR. După 23 de ani, în care a susţinut Super Bowl, s-a întors 180 de grade şi a lansat campania „Pepsi Refresh Project”. Această campanie s-a adresat exclusiv mediului online. Ideea în spatele acestei campanii lansate în State a fost introdusă şi la noi în această vară. Core-ul  acestei campanii este de a da refresh comunităţii în care locuieşti, iar proiectele pot fi  votate de membrii comunităţii tale. În State, Pepsi a pus la bătaie 20 de milioane de USD pentru a susţine cele mai viabile proiecte. La noi, în România, campania este încă în desfăşurare, marele premiu urmând să fie distribuit pe data de 17 noiembrie a anului în curs.

În trecut, Pepsi a cheltuit peste 142 milioane de USD, pentru a stimula consumarea băuturilor Pepsi şi pentru susţinerea Super Bowl. Ba mai mult, peste ani a lansat spoturi publicitare cu Cindy Carwford, Justin Timberlake sau Britney Spears, care apăreau în cadrul galei Super Bowl. Anul trecut a fost anul în care cei de la Pepsi s-au hotărât să abordeze platformele social media cu acţiuni cascadate.

1 Februarie 2010 a fost data la care fanii de pe Twitter sau Facebook au putut să înceapă să voteze cele mai bune şi originale idei, cotate între 5 000 – şi 250 000 de USD. Lee Clow, directorul global de creaţie a susţinut că, Pepsi trebuie să urmeze trendul global de marketing şi comunicare. Tot el a declarat, că această campanie le va permite celor de la Pepsi să  abordeze consumatorii dintr-o perspectivă nouă.

Pepsi a renunţat la spoturile publicitare din timpul Super Bowl- ului şi s–a axat strict pe mediul online. A susţinut un reality show intitulat „If I can dream” , difuzat pe hulu.com.

sursa imaginii: facebook-pepsi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s